טיפולי פוריות
התמודדות עם ליקויי פוריות, דומה למשברי חיים אחרים. ההבנה כי חל שיבוש פתאומי ולא צפוי בתכניות ובציפיות שלנו, עלולה להוביל למשבר ולעורר תחושת אובדן: אובדן השליטה על מהלך חיינו, על חוסר הצדק: “למה דווקא לנו זה קרה…” וכן לפגיעה בדימוי הנשי או הגברי, ברצון וביכולת להגשמה עצמית ועוד. אפילו כאשר ההריון המיוחל מושג – הוא עלול להיות מלווה במתח רב בשל החשש לשלום העובר ולסיומו המוצלח של ההריון. הכניסה לתהליך הטיפולים, לא תמיד מהווה פתרון למשבר ולעיתים אף מחריפה אותו.
עצם הבירורים האינטימיים, הפולשניים, והפיכת תהליך הפריון להליך טכני בו מעורבים אנשים נוספים (רופאים, אחיות, צוות פרה רפואי) וכן הלחץ החברתי שבו נתקלים לא פעם (“מה קורה אתכם – למה אתם מחכים? …בקרוב אצלכם”…) מגבירים את תחושת הכאב והפגיעה.
נשים הרות ובני זוגם, שעברו טיפולי פוריות נוטים לחוות רמה גבוהה של מתח, חוסר שקט וחרדה.
במחקרים שנערכו בשנים האחרונות נמצא קשר בין הליך הטיפולים לבין יחסי הורה ילד, כפי שביטאה זאת גב’ בראון מבריטניה, האישה הראשונה שילדה באמצעות הפריה חוץ גופית:
“לזכות בנס היה הרבה יותר מאשר ניתן היה לחיות עמו. הרגשתי כאילו כל העולם כולו מצפה ממני להיות אם מושלמת. כשפעם צעקתי על התינוקת והיא בכתה, הדבר הכה אותי בתדהמה. זו לא היתה שאלה של לאהוב או לא לאהוב אותה. פשוט חשבתי שאיני ראויה להיות אמא אם אני נוהגת כך…”
מניסיוננו הרב כמטפלים, אנו יודעים כי לליקויי הפוריות, עלולות להיות השפעות ישירות ועקיפות, גלויות וסמויות, הן על ההורות והן על איכות חיי הנישואין והזוגיות בהווה.
במסגרת המכון אנו מציעים ייעוץ אישי, טיפול זוגי, הורי ומשפחתי בכל שלב ושלב:
זוגות ויחידים, הנמצאים בשלבים שונים של טיפולי הפוריות ומעוניינים לקבל ייעוץ בשאלות ובקשיים המתעוררים סביב ההליך הרפואי.
הורים המתחבטים בשאלות ובבעיות סביב הקשר בינם לבין ילדיהם, התפתחות הילד, כישורי ההורות של עצמם ועוד.
לאלו החווים בעיות זוגיות או אישיות שלכאורה אינן קשורות באופן ישיר וברור להליך הטיפולים, אך ייתכן כי הם אלו שהעלו קשיים ומתחים שקשה להתמודד עמם, ללא סיוע מצד אנשי מקצוע.